Brownies & Cookies Kakak Sepupu Buat - Faizzah Amir

Friday, 22 May 2020

Brownies & Cookies Kakak Sepupu Buat




Kali ni nak cerita pasal cookies dan brownies yang aku beli untuk raya tahun ni. Raya kat rumah sendiri pun mestilah meriah kan. Kena macam-macam ada like tahun-tahun sebelum ni. Hehehe


Cookies choc chip ni dari last year lagi memang order dengan sepupu. Hari tak raya pun memang syok layan cookies dia ni. Rangup, sedap fefeeling famous amos gitu hahaha...

Tahun ni masa dia open order awal ramadhan haritu dah teruja tapi dalam masa yang sama terfikir macam mana cousin tu nak hantar sebab undang-undang pkpb tak boleh rentas negeri kan. Sepupu aku ni pulak kat Wangsa Maju KL nun... So hampir-hampir la aku lupakan je hasrat nak order cookies.

Tapi orang kata kalau rezeki tak ke mana kan kan... Tak berjumpa pun tetap boleh order cookies.. Oh ye tahun ni kak sedara aku ni tambah menu niaga dia buat 'brownies kedut'.. So aku try la order dua kotak. Dan bukan nak puji lelebih sebab sepupu sendiri, tapi brownies dia memang kategori superb laa... Lembut tak keras sangat... Ketagihan tak muak makan hahaha...



Oklah semoga sepupuku berjaya di dalam perniagaannya ini walaupun musim pkp ni terhad sikit. In sya Allah ada rezeki walau tak boleh bisnes rentas negeri... Tengok kat facebook dia pun sehari ke sehari ada je customer berdekatan yang repeat order. Semoga sentiasa dilimpahkan rezeki ye along. In sya Allah tahun depan panjang umur, murah rezeki kita order lagi. Tahun depan in sya Allah raya kita berjumpa kunjung mengunjung lak... Tahun ni kita raya kat rumah memasing jela dulu ea layan cookies depan tv.... Hehehe...




2 comments:

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.