Faizzah Amir

Sunday, 12 July 2020

LIRIK LAGU DATO' SRI SITI NURHALIZA ~ AKU BIDADARI SYURGAMU (OST 7 HARI MENCINTAIKU 2)

Sunday, July 12, 2020 0
LIRIK LAGU DATO' SRI SITI NURHALIZA ~ AKU BIDADARI SYURGAMU (OST 7 HARI MENCINTAIKU 2)



Credit picture to ~ IG MVM Production




             Komposer : Ippo Hafiz
             Penulis Lirik : Siti Rosmizah
                   Tahun : 2020




Takdir kita telah bersatu
Kerna keangkuhan
Ku pinggir kasihmu

Kini baru ku sedari
Abadinya cinta
Hingga akhir nafasku

Walau kau ku sayangi
Ku turut kata kau yang terluka
Maaf ku tak sempurna
Kiranya dikau tak bahagia

Tuhan jiwa aku merawan
Perasaan saatku kehilangan
Oh biarlah aku

Pendam tangis di hati

Seandainya aku yang pergi dulu
Sampai mati ku kan mencintai kamu
Kerna akulah bidadari syurgamu

Walau kau ku sayangi
Ku turut kata kau yang terluka
Maaf ku tak sempurna
Kiranya dikau tak bahagia

Tuhan jiwa aku merawan
Perasaan saatku kehilangan
Oh biarlah aku
Pendam tangis di hati

Seandainya aku yang pergi dulu
Sampai mati ku kan mencintai kamu
Kerna akulah bidadari syurgamu



            🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸


🎢 Sebab aku suka sangat layan drama 7 hari mencintaiku yang first dulu, terngiang lagi masa tu lagu pembukaan dari Dayang Nurfaizah 'Lelaki Teragung'... 7 hari mencintaiku 2 ni kita akan layan pulak lagu dari penyanyi terhebat tanah airDato' Sri Siti Nurhaliza. Bukan calang-calang calang juga pencipta lagunya Ippo Hafiz dan ditulis liriknya oleh penulis novel sendiri, Siti Rosmizah.

Thursday, 9 July 2020

Khidmat Sewa Lori Untuk Pindah Rumah dan Barang

Thursday, July 09, 2020 5
Khidmat Sewa Lori Untuk Pindah Rumah dan Barang





Pengangkutan atau servis pemindahan barang adalah salah satu elemen paling penting kan dalam memudahkan urusan bila kita perlu memindahkan barang-barang tak kira lah sama ada berpindah rumah, pejabat atau lain-lain keperluan.

Aku bagi contoh paling mudah, apa benda pertama yang korang akan fikir bila nak berpindah rumah? Confirm first sekali korang akan fikir pengangkutan untuk angkut semua barang-barang dalam rumah korang yang lama untuk berpindah ke rumah yang baru kan. Dan juga mesti korang akan survey sana sini cari servis yang terbaik supaya barang-barang yang korang nak pindahkan tu sampai ke destinasi dalam keadaan yang tiptop.

Hah korang tak payah pening-pening kepala lagi dah nak memikirkan servis apa yang bagus, aku dah survey kan servis terbaik untuk korang yang nak berpindah tu.

Mover2U adalah syarikat lori sewa di Pulau Pinang dan mereka turut beroperasi di sekitar lokasi Kuala Lumpur, Putrajaya, dan Klang untuk khidmat pemindahan barang-barang.

Antara pelbagai servis lori sewa yang ditawarkan ialah :

🚚 Servis sewa lori pindah rumah

🚚 Servis memindahkan barang dari bangunan pejabat ke bangunan pejabat yang baru

🚚 Servis memindahkan piano (hah korang yang ada piano tu dah tak payah risau dah dok mikir macam mana nak pindahkan piano tu, dah ada servis boleh selesaikan masalah korang)

🚚 Perkhidmatan sewa lori

🚚 Servis packing barang
Bestnya kan. Dah tak payah kalau korang rasa penat nak packing barang sendiri, boleh je ambil servis packing barang dari syarikat ni. Semua ditanggung beres!
 
Kenapa mesti memilih Mover2U untuk servis memindahkan barang-barang?

πŸ“’ Harga Berpatutan
  Yes. Semestinya syarikat ini menawarkan harga yang berpatutan dan sangat bebaloi. Kadar harga yang ditawarkan pun sesuai dengan bajet korang dan tiada caj tersembunyi. Bagus kan.

πŸ“’ Tetapkan Tarikh Sendiri
  Hah korang tak ada masalah nak berpindah sama ada hari weekend atau ketika cuti umum, korang bebas book tarikh mana yang korang nak.

πŸ“’ Pasukan Pemindah Yang Terlatih
   Korang tak perlu risau barang korang akan sampai ke destinasi dalam keadaan yang baik sebab pekerja pemindah telah menjalani pemeriksaan latar belakang, memang dah pro dan dilatih dalam urusan memindahkan barang-barang.

πŸ“’ Tinjauan Tapak Percuma
  Servis macam ni aku pun suka, baru la rasa teratur urusan nak memindahkan barang-barang tu. Ni baru betul-betul pakej pemindahan terbaik. Complete semua. Tak payah risau mikir apa dah.

Ok apa lagi yang korang tunggu, yang tengah merancang nak berpindah atau sewa lori di Johor tu dah mula boleh survey servis pemindahan dari Mover2U. Book tarikh awal pun tak apa asalkan kita bersedia kan. Untuk maklumat dan pertanyaan lanjut tentang sebut harga apa semua korang boleh la bertanya kepada pasukan mereka.

Ok, semoga urusan berpindah korang berjalan dengan lancar ye...















Wednesday, 8 July 2020

Wordless Wednesday ~ Rempeyek Kacang

Wednesday, July 08, 2020 5
Wordless Wednesday ~ Rempeyek Kacang




Sejenis peminat rempeyek kacang tapi tak suka yang banyak kacang. Hehehe... 


Tuesday, 7 July 2020

COVID-19 | Norma Baharu | Amalkan 3W dan Elakkan 3S/3C

Tuesday, July 07, 2020 4
COVID-19 | Norma Baharu | Amalkan 3W dan Elakkan 3S/3C



Credit picture to ~ IG myhealthkkm 





AMALKAN 3W

✔️ WASH
✏️ Kerap basuh tangan dengan air dan sabun     atau pensanitasi tangan (hand sanitizer)

✔️ WEAR
✏️ Memakai pelitup muka apabila bergejala atau keluar rumah

✔️ WARN
✏️ Jangan bersalaman atau bersentuhan
✏️ Lakukan disenfeksi
✏️ Amalkan etika batuk atau bersin
✏️ Duduk di rumah
✏️ Dapatkan rawatan kita bergejala


ELAKKAN  3S/3C

❌ Tempat sesak (crowded place)

❌ Tempat sempit dan tertutup (confined space)

❌ Sembang dekat-dekat (close conversation)



P/s ~ Walaupun sekarang dah PKPP (Pergerakan Kawalan Pergerakan Pemulihan) tapi kita perlu hidup di dalam norma baharu. Patuhi SOP yang ditetapkan. Alhamdulillah kes pun semakin mengecil angkanya semoga beransur hilang terus virus Covid-19 ini.