Faizzah Amir

Friday, 29 May 2020

Salam Jumaat ~ Salam 6 Syawal

Friday, May 29, 2020 3
Salam Jumaat ~ Salam 6 Syawal





Assalammualaikum korang.. Salam jumaat penghulu segala hari.. Salam 6 Syawal 1441H/2020M.. Hari ni aku nak tulis pendek-pendek je. Sedikit coretan yang selalu aku jadikan peringatan buat diri sendiri.. Bukan apa, selalu tercyduk jugak.. Kuikuikui..


Dalam hidup ni ~~

❤️ Nak berbuat kebaikan tak perlu memilih pada orang yang kita suka atau tidak

❤️ Nak berbudi tak perlu memilih pada orang yang pernah berjasa dengan kita atau tidak

❤️ Nak memberi tak perlu memilih pada orang yang pernah memberi pada kita ataupun tidak


P/s ~ Berbuat baiklah semata-mata mengharapkan keredhaanNYA





Thursday, 28 May 2020

Melayan Applikasi Pinterest

Thursday, May 28, 2020 0
Melayan Applikasi Pinterest
Sejenis suka install segala applikasi kat play store tu, aku ni kan ada je applikasi yang aku nak cuba. Tak kira la permainan ke, edit gambar ke, sosial media ke, kalau shopping online tu tak payah cakap la, selagi ada semua nak install.. Untung jugak laa henfon ni tak berat hehehe...



Baru ni install Pinterest. Dari dulu tertanya-tanya pinterest ni apa. Dah google pun still tak faham huhuhu.. Tapi disebabkan curious jugak, install la menambah stok kat fon. 



Wow. Not bad. Lain dari applikasi yang lain. Syok juga dok cuci mata tengok gambar. Search je kategori apa yang korang nak. Then save dalam kategori korang sendiri. Bila-bila pun boleh tengok. 



Banyak juga tips makeup, idea nak deko rumah pun berlambak boleh buat rujukan kat sini. Search je macam-macam keluar.. Ni setakat yang aku faham la pasal applikasi Pinterest ni. Aku pun baru nak cuba, mungkin banyak lagi benda best dalam Pinterest yang aku tak tahu. Kalau korang nak tahu macam-macam lagi pasal Pinterest ni, kena la install sendiri. Yang dah ada teruskan je layannn.... 

Ok sebelum aku cau, kejap je hari ni dah raya kelima kita ye.. Aku masih lagi dok mengunyah kerepek dengan kuih raya, tetamu tak boleh nak beraya macam dulu-dulu kan... Tak apa la... Demi kesejahteraan bersama... Tetap nak ulang banyak kali tau. Biarlah.. Kot ada di antara kita yang terlupa, ingatkan balik... Ok jumpa lagi entri seterusnya.. Salam 5 Syawal... 

Wednesday, 27 May 2020

Wordless Wednesday ~ Salam Raya Keempat

Wednesday, May 27, 2020 3
Wordless Wednesday ~ Salam Raya Keempat



Gambar throwback je. Hari ni da raya keempat. Musim PKPB ni duduk rumah je. Nak buat apa ye hari ni?

Tuesday, 26 May 2020

Segmen Hari Raya by Ummi

Tuesday, May 26, 2020 4
Segmen Hari Raya by Ummi



Hai korang, kalau boring memerap kat rumah je raya ni, jom laa luangkan masa join segmen hari rata dari ummi ni... Mudah je nak join.. Klik je banner tu dan follow syarat-syaratnya