Kunyah Kunyah Petang ~ Roti Jala - Faizzah Amir

Tuesday, 14 April 2020

Kunyah Kunyah Petang ~ Roti Jala







Assalamualaikum. Ermm kuih viral dah cuba, yang tak viral pun dah cuba untuk petang-petang punya menu sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni.

Ada juga baru usha dua tiga resepi yang belum dicuba, tapi bahan pula tak cukup. Musim PKP ni aku kalau dah barang dapur asas yang penting habis, barulah pergi keluar ke kedai. Setakat sikit-sikit ni macam tak berbaloi lak. Nak kurangkan pergerakan keluar dari rumah pun ye juga kan.

Jadi petang ni kesimpulannya aku tak ada mood nak buat apa-apa kudapan petang. Kebetulan nampak jiran share kat status open order roti jala, laju jela jemari ni order. Lagipun roti jala jiran aku ni nampak biasa-biasa tapi boleh buat korang mengidam berulang kali tau. Makan gitu tak cicah kari pun sedap. Hah sampai macam tu sekali.

Mestilah aku tahu sedap ke tak selalu juga beli roti jala dengan Kak Umi ni. Selain dari suka membuat, aku juga suka membeli. Hehehe.... Yela kalau tak kita menyokong jiran kita sendiri punya produk, siapa lagi kan?

Ok korang teruskan Stay Safe. Stay Home. Semoga kita semua di dalam lindungan dan peliharaanNYA...

3 comments:

  1. secara automatik, masa PKP ni lebih ramai akan rajin memasak kan. Bagus juga la

    follower here #91

    ReplyDelete
  2. sy nak try buat roti jala, tp bahan x cukup. nnt br cari. malas nak redah roadblock 😂😂😂

    ReplyDelete
  3. Regukan dengan kari kambing memang mantoop

    ReplyDelete

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.