LINDUNGI WARGA EMAS DARIPADA COVID-19 : LANGKAH-LANGKAH PENJAGAAN DAN PENCEGAHAN - Faizzah Amir

Sunday, 12 April 2020

LINDUNGI WARGA EMAS DARIPADA COVID-19 : LANGKAH-LANGKAH PENJAGAAN DAN PENCEGAHAN








✔️ Barang keperluan harian mencukupi.

✔️ Bekalan ubatan mencukupi dan patuhi temujanji rawatan.

✔️ Mendapat rawatan segera jika sakit.

✔️ Memberi sokongan psikologi.

✔️ Jarak sosial sekurang-kurangnya 1 meter.

✔️ Pakai penutup mulut dan hidung jika bergejala.

✔️ Guna tisu apabila batuk dan bersin.

✔️ Kerap cuci tangan dengan air dan sabun.


Sumber info & gambar : IG myhealthkkm



P/s ~ Macam aku memang parents duduk sekali serumah ni memang risau juga. Mak ayah pula ada darah tinggi yang tak menentu bacaannya, jadi kena sentiasa pastikan bekalan ubat-ubatan mereka mencukupi.

4 comments:

  1. Mudah2an kita dilindungi daripada jangkitan wabak ini.

    ReplyDelete
  2. Samalah macam Emak, memang duduk dengan adik dan tak bagi keluar kecuali nak pi check hospital je..

    ReplyDelete
  3. Semoga segera beredar Virus wabak ini. Aamiin

    ReplyDelete
  4. Your blog post is really very informative & interesting. Thanks for sharing. For more updates on online shopping Coupons & discount Codes please visit Shopee MY Coupons

    ReplyDelete

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.