Akhirnya... Dapat Juga Buat Kek Batik Musim PKP - Faizzah Amir

Monday, 20 April 2020

Akhirnya... Dapat Juga Buat Kek Batik Musim PKP








Akhirnyaaaa. Alhamdulillah. Dapat juga buat kek batik ni weh. Tak banyak sikit sorang cukup laa untuk family kecil ku ini.

Kenapa aku cakap gitu? Macam kempunan sangat bunyinya. Bukan apa musim pkp ni dari awal lagi payah nau aku nak jumpa bahan-bahan buat kek batik. Apa yang susah sangat nak jumpa tu? Apalagi biskut marie ler... Walaupun ada juga cuba resepi kek batik pakai resepi biskut lain, namun aku tetap setia ikut resepi ibunda hehehe... Tekak ni dah terbiasa kek batik yang biskut marie je dari baby lagi tau hahaha...

So dari awal pkp tak jumpa biskut marie semalam baru bertemu jua. Excited jugak tau jumpa stok biskut marie macam jumpa barang rare roti gardenia gitu... Tak tunggu dah malam tadi jugak lepas sleep kan anak terus gigih mengacau adunan kat kuali buat kek batik.




Benda sikit berebut juga satu family. Tak apa la janji dapat rasa. Ada rezeki buat lagi. Syukur apa adanya kan. Semoga kita semua terus dilimpahkan rezeki yang banyak... Aaminn aaminn ya rabbal alamiinn....

Ok korang macam biasa sebelum habis berceloteh musim pkp nak pesan lagi Stay Safe. Stay Home. Biarlah pesan banyak kali jangan fed up dah nak baca entri aku dah la... Hoho tolonglah jangan sampai macam tu. Kita berpesan-pesan untuk kebaikan bersama juga kan...

Okla jumpa lagi nanti next celoteh...

13 comments:

  1. Sedapnya... Saya singgah sini. Jemput singgah blog saya tolong saya share pendapat untuk post yang ni

    https://theninjablogging.blogspot.com/2020/04/place-ads-yang-ada-terselit-iklan-judi.html#more

    ReplyDelete
  2. Rajin..dapat hasil yang bagus

    ReplyDelete
  3. comel je, saya pon dah buat sekali semenjak pkp ni..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah cantik hasil kejadiannya 😍

    ReplyDelete
  5. Sedapnya... Walaupun senang tak pernah buat kek ni.. biasa adik yang buat bila balik kg dapat LA makan..

    ReplyDelete
  6. Kekekeke rumah Sis ada gak banyak jual lagi biskut cuma jenama dia tu dah pelik-pelik, yang biasa beli tu dah takde..

    ReplyDelete
  7. wow... nampak sedap sangat tu

    ReplyDelete
  8. Untung laaaa..kita k pandai...setakat buat donut tu je la...bestnyaaaa...risau kalau buat x jadi

    ReplyDelete
  9. Cantiknya isi dalam Kek Batik tu tersusun indah hehehehe kita pun lama tak buat wakakakaka...

    ReplyDelete
  10. Cantik. Mesti sedap ni 😊

    ReplyDelete
  11. eh eh cantik pulak tu kek batiknya..macam mana buat bulat2 tuuu..sila share...hahaha

    ReplyDelete
  12. Nampak sedap betul nih! Heheee~
    I am Kek Batik lover jugakk.. Kek ni jela salu buat, sebab x guna oven.. Kui3~

    ReplyDelete

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.