Repeat Makan Makan Di The Pinggan Cafe Johor Bahru - Faizzah Amir

Friday, 13 March 2020

Repeat Makan Makan Di The Pinggan Cafe Johor Bahru



Entah kali ke berapa dah kami pegi mamam kat sini wehh.. Dari bercinta, kahwin, sampai dah ada anak tak jemu-jemu lagi makan kat sini. Rasanya memang takkan jemu kot hehehe.

Suami aku ni bukan jenis yang suka makan luar sangat.. Bini pandai masak laa katakan... Hahaha macam tak ngam je bunyinya.. Pandai laa jugak setakat masak untuk suami, anak dan mak ayah. Kalau suruh aku masak untuk kenduri kendara ke apa, memang aku lari menyorok bawah meja. Huhuhu...

Suka makan kat The Pinggan Cafe ni semua orang tahu bukan menu-menu dia je sedap tak terkata, tapi suasana dalam ni buat korang rasa tak nak balik. Dah la kebersihan memang tiptop. Nak dok melantak je kan. Haaa gitu pun ada tau..

Hari ni kitorang pilih menu biasa-biasa je. Just untuk kenyangkan perut yang lapar baru setelkan urusan penting. Tak la berapa penting juga tapi buat perut berkeroncong macam-macam nada dah keluar..

Aku pilih Nasi Goreng Cina je. Suami tu entah la boleh lupa pulak nasi goreng apa dia order. Tanya kat dia boleh dia jawab apa tau "makan jela benda dah depan mata tak payah fikir apa nama" kahkah... Tu korang kena datang sini pilih sendiri menu apa yang korang nak then makan sampai puas dan tanpa ragu-ragu...Eh yang penting Nachos Cheese tu benda wajib ada kalau kitaorang makan kat The Pinggan Cafe ni...

Penat sangat hari ni. Mau taknya aku buat kerja sekerat hari terus suami ambik ajak follow dia buat urusan. Ermm tak menyempat. Tapi ambik gambar makanan harus la menyempat... kan kan kan...

Haha si kecik dalam stroller tu dah kenyang suap bubur Mcd dalam kereta tadi. Plan nak suruh dia gerak sendiri tak nak buh dalam stroller kali ni, tapi tak berjaya since dia da pandai 'mengemas' ni. Kang The Pinggan Cafe yang dah kemas dan teratur ni kena 'deko' pulak kang dengan anak aku. Hahaha... Last2 ayah dia patah balik jugak ler kat kereta amik stroller.

Nasi Goreng 'tak ingat nama' 

Nasi Goreng Cina


Nachos Cheese 'wajib order' tiap kali makan kat sini

        Carrot Susu je untuk hari ni. Ais Kosong tu benda wajib encik hubby

Ok korang kalau ada yang tak tahu lagi The Pinggan Cafe ni kat mana ni hah alamatnya ~~

9, Jalan Tampoi, Kampung Bahru Majidee, 81200 Johor Bahru, Johor
https://maps.app.goo.gl/q3fMNHsPgfRnL3QSA

Sambil menyambil meh usha Facebook dan Website The Pinggan Cafe, kalau korang pernah datang mesti muka masuk kat FB The Pinggan Cafe.

Facebook : The Pinggan Cafe Johor Bahru
Website : The Pinggan Cafe




3 comments:

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.