CARA MENGURANGKAN RISIKO TERKENA JANGKITAN NOVEL CORONAVIRUS (COVID-19) - Faizzah Amir

Saturday, 14 March 2020

CARA MENGURANGKAN RISIKO TERKENA JANGKITAN NOVEL CORONAVIRUS (COVID-19)






        Credit picture to : Portal Rasmi Kementerian Kesihatan Malaysia


1. Tutup mulut dan hidung menggunakan tisu apabila batuk dan bersin. Buang tisu yang telah digunakan ke dalam tong sampah.

2. Kerap cuci tangan menggunakan air dan sabun atau bahan pencuci tangan (hand sanitizer).

3. Pakai penutup mulut dan hidung (mask) apabila terpaksa berhubung/berurusan dengan orang lain.

4. Pastikan anda menjaga kebersihan diri sepanjang  masa.





Sumber info : Portal Rasmi Kementerian Kesihatan Malaysia




📍Da bermula cuti persekolahan ni lagi la kita kena sentiasa ambil kira langkah berjaga-jaga kan dari wabak penyakit dan sebagainya. Kalau tak ada keperluan penting, better duduk rumah je. Kat rumah pun still boleh spend time dan buat macam-macam aktiviti dengan family kan. Kecuali kalau ada keperluan yang kita kena keluar rumah juga, so ambil lah langkah-langkah pencegahan awal. Pakai mask, sanitizer sentiasa bersama, banyakkan minum air. Ok take care korang ❤️

4 comments:

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.