Bila Suami Ku Unboxing Parcel Sephora Ku..... - Faizzah Amir

Sunday, 8 March 2020

Bila Suami Ku Unboxing Parcel Sephora Ku.....




Hi, happy weekend korang... Buat apa tu? Jom layan celoteh aku lagi...

Ermm bila laki bini giler shopping online, pantang nampak lori, van ke motor hantar parcel mesti excited nak pergi tengok siapa punya. Tak kira lah poslaju ke, skynet ke, aramex ke, citylink ke ke ke... Huhu banyak pulak kalau nak list kat sini. Bertukar ke tujuan asal dah jadi entri servis penghantaran parcel lak... Yang tak boleh blah kan kadang van sekolah hon ingatkan van hantar parcel. Hahaha... Yela kat Johor ni kan hari ahad sesetengah bekerja, ada juga servis parcel yang hantar hari ini.

Berbalik pada parcel Sephora aku tu, selalu memang sampai awal dalam pukul 10-11 pagi macam tu. Tapi tak terfikir nak check dah sampai ke belum. Tahu-tahu tengok suami tengah belek something. Still tak terfikir lagi. Tapi usha jugak tengok kotak tu macam kenal je.



Last2 suami sendiri tanya "apa sayang beli ni"? "Makeup lagi ke?" "Pelik-pelik je tengok makeup sayang ni" Hehe kantoi sudah.

Sejenis perangai suami aku, walaupun dia ok je apa yang aku beli, tapi dia suka belek-belek barang tu dan aku kena explain a to z fungsi benda alah yang aku beli tu. Macam kebetulan hari ni aku beli eye mask or eye patch Ciate  London, so dia akan tanya la kegunaan benda tu.



Bila aku cerita benda ni bukan makeup tapi untuk hilangkan eyebag kat bawah mata, lelaki pun boleh pakai tau(cehh saja ambik hati laki la tu) korang nak tau apa dia jawab? "Bagi abang try satu nanti"... Yaaa begitulah... Lagipun laki aku ni selalu kerja yang memerlukan dia berjaga malam kan, so benda ni boleh jugak aku try kat dia nanti. Tengok eyebag sepikul tu boleh hilang ke tak. Eye mask or eye patch Ciate London ni best tau, bentuk dia macam tembikai. Nanti aku buat entri khas untuk produk ni. Nanti nanti...sabar...

Pssttt.... Halamak... Baru teringat eye patch Tarte beli last year pun tak habis guna lagi. Gigih aku nak hilangkan eyebag dah jadi salah satu wishlist 2020 dah ni. Moga tercapai lah ye azam nan satu ni.....

Eh jap ada lagi.. Hari ni 8 March kan. So Happy Women's Day untuk korang2 yang bergelar wanita termasuklah aku... 'Wanita Unggul Di Persada Dunia' tiba-tiba terlintas ayat ni je mampu aku coret.. Haha boleh laa...

Ok korang aku nak pi layan anak lak.. Nanti kita story mory lagi ye...

4 comments:

  1. comey sangat packaging tu ^_^

    ReplyDelete
  2. Bestnya.. kita pun suka produk2 skin care nie.. Happy Women's Day to u too

    ReplyDelete
  3. macam kena spotcheck pulak kan 🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  4. share2 la benda alah tu dgn encik suami ye.. dia dah check tu parcel.. hehe

    ReplyDelete

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.