Keburukan Makan Lewat Malam - Faizzah Amir

Sunday, 19 July 2020

Keburukan Makan Lewat Malam



Credit picture to ~ FB Public Health Malaysia






📎 Gula dalam darah meningkat

📎 Berat meningkat

📎 Obesiti

📎 Sakit jantung

📎 Reflux Acid perut/Gerd

📎 Mudah lupa/konsentrasi teruk


📌 Kalau lapar juga cuba kekacang, buahan, telur rebus atau bijirin.


Kredit : FB Public Health Malaysia



P/s ~ Aku sendiri pun tengah berusaha nak control ni. Makin malam makin menjadi perut bukan keroncong lagi dah, macam-macam irama syahdu mendayu-dayu mintak diisi. Hahaha. Semoga dapat la hindari sedikit demi sedikit tabiat nan satu ni. 

5 comments:

  1. Kalau nak gemok, senang je..Aku makan malam..or lewat malam..confirmmmmm...mmg Naik badan Aku... Kalau dah Termakan malam..Mula la rasannak tido lambat..konon bg hadam...dah Tak sihat kat situu....hm

    ReplyDelete
  2. Tapi tu lerr, time malam jugalah yang dia lapar kannn hahahaha

    ReplyDelete
  3. Patut la akak selalu lupa.. hahaha..

    Tapi tengah malam tu la waktu paling tenang nak mengadap makan.

    ReplyDelete
  4. skrang ni mmg by 7 dah makan.. cuma adala sesekali terbabas..
    tapi x selalu unless betul2 trpaksa o lapar sngt..

    ReplyDelete

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.