LIRIK LAGU ELIZABETH TAN ~ SHH - Faizzah Amir

Sunday, 5 January 2020

LIRIK LAGU ELIZABETH TAN ~ SHH




Credit picture to ~
                https://www.xtra.com.my/


      
Sumber Video ~ YouTube 




  Composer : Hael Husaini, Ezra Kong
        Lyrics : Hael Husaini, Ezra Kong
                 Producer : Ezra Kong


Lenggang lenggang kangkung
Kangkung di tepi paya
Rasa makin menggunung
Bila kita bersua
Andainya dari mata turun ke hati
Dari hati turun ke mana agaknya

Lenggang lenggang kangkung
Kangkung di tepi paya
Rasa makin beruntung
Bila kita berdua
Andainya dari mata turun ke hati
Dari hati turun ke mana agaknya

Ajari kau sesuatu yang mungkin dapat membantu dirimu
Ajari kau sesuatu syaratnya tiada yang boleh tahu
Ajari kau sesuatu yang mungkin dapat membantu diriku
Ajari kau sesuatu syaratnya hanya masa tertentu



Shh shh…
Tentu…
Shh shh…
Tentu…
Shh shh…
Tentu…
Shh…


Junjung kasih junjung
Jangan sampai bertarung
Jangan tersilap junjung
Takutkan patah ruyung
Andainya dari mata turun ke hati
Dari hati turun ke mana agaknya

Ajari kau sesuatu yang mungkin dapat membantu dirimu
Ajari kau sesuatu syaratnya tiada yang boleh tahu

Ajari kau sesuatu yang mungkin
Dapat membantu diriku
Ajari kau sesuatu syaratnya
Hanya masa tertentu

Shh shh…
Tentu…
Shh shh…
Tentu…
Shh shh…
Tentu…

Dan ada syaratnya
Jika jatuh cinta
Fahami caranya
Dari mata ke hati ke usahamu

Ajari kau sesuatu yang
Dapat membantu dirimu
Ajari kau sesuatu syaratnya
Kau mahu

Ajari kau sesuatu yang mungkin
Dialah yang boleh tahu
Ajari kau sesuatu syaratnya
Hanya masa tertentu

Shh shh…
Tentu…
Shh shh…
Tentu…
Shh shh…
Tentu…

Hanya masa tertentu



🎵Tak pernah tak best lagu-lagu Elizabeth Tan. Minat lagu dia dari "Knock Knock" lagi. Sentiasa "fresh" lagu-lagunya setiap kali keluar single terbaru. Kudos juga buat komposer dan penulis lirik lagu-lagu beliau. Sampai suami aku pun boleh layan tau bila lagu Elizabeth Tan keluar radio, mesti volume up.. Hehehe.. Ok untuk lagu "Shh" ni, masa first time aku layan kat youtube rasa macam biasa je. Sekali keluar kat radio wow rasa macam catchy dan lain daripada biasa. Mula la tercari-cari lirik lagunya sebab nak ikut nyanyi sekali...😝😝 Huahuahua....


No comments:

Post a comment

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.