Sentiasa Bersih Di Mana Jua with Veet Hair Removal Cream




Kebersihan adalah salah satu aspek penting dalam kecantikan diri. Haa..lagi-lagi part rambut atau bulu-buluan tak kira la kat kaki ke, bawah lengan ketiak tu ke kan.


Walaupun kita tutup aurat satu badan pun, at least depan suami pun kena jaga juga kebersihan. Lagi-lagi part bawah lengan tu, kalau bersih mesti rasa confident je nak angkat tangan depan suami kan. Hahaha..


Ok sekarang ni pun dah mudah, banyak krim pencukur atau wax macam-macam jenis dan brand.


Veet ni salah satu brand yang aku suka guna dari zaman remaja lagi. Best puas hati rasa bersih lepas tu tak sakit or merah-merah kulit ke apa.

Veet Sensitive Skin yang diperkayakan dengan Aloe Vera dan Vitamin E tu bertahun juga aku guna sebab kulit aku jenis sensitif so elok pakai yang tu. Sekarang ni aku up sikit suka guna yang Suprem Essence tu pulak. Suprem Essence special sikit sebab diperkayakan dengan Essential Oils dan Velvet Rose Fragrance (Veet pun guna Essential Oil tau hehe). Apa pun kedua-duanya ada Silk & Fresh Technology kulit jadi lembut licin je lepas guna macam bukan lepas bercukur biasa. 


Ok aku highlight sikit la kelebihan guna Veet ni ~~

🍂 Kulit licin dan tidak kasar

🍂 Diformulakan untuk kulit normal dan kering (veet suprem essence) 

🍂 Kulit selembut sutera

🍂 Wangian velvet rose (suprem essence) 

🍂 Bulu yang tumbuh selepas itu juga lebih lembut. 

🍂 Tidak menyakitkan atau memberi kerengsaan pada kulit 

🍂 Mudah digunakan hanya perlukan 3-5 minit 

🍂 Sesuai dibawa ketika travel


Oklah kalau korang berminat boleh je beli kat pasaraya ke, online ke, macam aku beli kat Watsons je.. 


Ok jumpa lagi next entri tau... 



6 comments:

  1. suka juga guna veet ni...bau dia pun sedap..tapi akak tak selalu guna..tgk bajet sebab rega dia boleh tahan jugak..hehe

    ReplyDelete
  2. Wahh bagus ni ntk kulit yg sensitif.

    ReplyDelete
  3. tatau la kenapa, but veet ni tak menjadi for me :( byk kali dah try tapi tetap tak ok

    ReplyDelete
  4. kat rumah ni pun pakai brand ni. Malas nak tukar yang lain. Lagipun yang ni senang dapat.

    ReplyDelete
  5. ciksun pun pakai ni gakk..mudah dan tak menyeksakan haha...

    ReplyDelete
  6. Use of depilatories - Hair removal creams and hair growth inhibitor creams are applied over the skin and removed after few minutes. The action of chemical dissolves the hair allowing it to be easily brushed off the skin. 除毛

    ReplyDelete

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.