Young Living Essential Oils ~ EO PanawayHappy Monday Uollss!! Jangan monday blues okey. Jom ceriakan diri dengan Young Living Essential Oils hehehe.. 


Hari ini aku nak cerita pulak pasal EO Panaway. Salah satu EO yang korang akan dapat dalam set PSK Young Living. EO Panaway ni ialah Essential Oil Blend yang terdiri daripada campuran minyak pati Wintergreen, Clove, Helichrysum & Peppermint. 


Antara Kelebihan EO Panaway ~~

✳️ Sakit Otot

✳️ Sakit & Sengal Sendi

✳️ Boleh digunakan juga sebagai minyak urut

✳️ Lebam

✳️ Keradangan

✳️ Melegakan kesakitan anggota badan

✳️ Senggugut (period cramps)

✳️ Selamat digunakan oleh ibu mengandung akibat lenguh-lenguh badan dan urat tegang


Aku belum pernah cuba lagi EO Panaway ni. Suka bau dia je macam bau sarsi sebab ada Wintergreen kan dalam EO. Bagi suami, mak dengan ayah rasmi dulu. Diorang cakap best. Rasa ringan badan lepas tonyoh sikit-sikit je kat bahagian yang tak selesa tu. 

Kalau korang perasan tutup botol Panaway ni lain dari EO lain juga. Ianya dipanggil  "child-proof cap " atau " medicine lid " semestinya untuk keselamatan supaya tidak mudah dibuka oleh kanak-kanak. 

Antara sebab-sebabnya ~~

1. Di dalam Wintergreen ianya mempunyai properties seperti "cortisone-like" atau "steroid-like" dan apabila jika tertelan #yleo ini , ia seakan menelan 85 biji aspirin !

2. Panaway pula mempunyai Wintergreen di dalam nya . 

3. Hyssop mempunyai sifat pinocamphone yang boleh memudaratkan badan seseorang terutama mereka yang mengandung atau mempunyai high blood pressure JIKA DI APPLY DALAM KUANTITI YANG BANYAK . 

       Aku jadikan roll on. Kalau beli set PSK memang dapat beberapa roll on tu senang nak guna untuk jenis EO yang apply macam ni. Jimat pun ye. Hehehe
Oklah kalau ada lagi yang tak faham, korang boleh whatsapp aku terus ~~ www.wasap.my/601161912909/yleo


Sumber info ~~

https://mybelogyleo.blogspot.com

https://youtu.be/1KcbjzrebYE3 comments:

  1. panaway ni bau dia sedap, tapi tatau apa benefit dia.. thank you sharing

    ReplyDelete
  2. ya Allah. ini paling best ni. kalau sakit2 belakang boleh try.

    ReplyDelete
  3. Ooo ramai kata bagus yee yang ini... untuk sakit sendi otot memang ramai lee sukakannya..

    ReplyDelete

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.