Photocanvas ~ Hadiah Dari Ibu Untuk Firas - Faizzah Amir

Wednesday, 5 February 2020

Photocanvas ~ Hadiah Dari Ibu Untuk Firas






Hai. Korang macam aku ke suka kalau ada gambar kenangan tak kisahla gambar keluarga, kawan-kawan ke, mesti nak simpan  elok-elok buat kenangan sampai tua kan.

Macam aku dari dulu minat ni dari mak aku juga. Bila ada gambar yang cantik (masa tu zaman kodak, fujifilm) bila ada gmbar cantik kitorang cuci kat kedai besarkan buat frame.

Tapi sekarang ni dah ada versi yang lagi moden dan mudah. Apa dia? Meh aku nak kenalkan photocanvas kat korang. Rasanya ramai juga yang dah tau pasal photocanvas ni kan. Aku pun baru berkesempatan terjebak dengan photocanvas ni walaupun dah lama berkenan.

Ermm. Kebetulan hari tu ingat tak entri pasal birthday anak aku? Dok sibuk nak buat party sampai lupa beli hadiah untuk dia. Tiba-tiba datang idea nak belikan photocanvas untuk Firas. Sweet kan? Boleh jadi kenangan untuk dia bila dewasa nanti.

Macam yang aku cakap tadi photocanvas ni mudah dan moden. Selain daripada ringan senang nak managed, korang tak payah fikir dah nak beli frame ikut saiz ke apa. Just tempah ikut template yang korang suka sampai je kat tangan boleh terus gantung kat dinding. Simple kan? Yang penting menarik.



Macam yang aku tempah untuk Firas ni aku pilih yang boleh letak tarikh lahir, berat, dan tinggi masa dia lahir. At least bila tengok kami sekeluarga terus ingat kenangan pertama ni. Tak payah la esok susah-susah bila Firas tanya berapa berat dia masa lahir, pukul berapa, nah tengok je kat dinding tu hah. Tak payah nak pening nak cari info kat  buku checkup color biru tu. Hehehe...

Ok. Photocanvas ni banyak jenis. Bukan ni je. Macam-macam design dan template ada. Bukan tertumpu gambar je, nak buat ayat-ayat zikir apa pun boleh. Kalau ada butik ke nak jadikan hiasan pemandangan ke, logo bisnes ke, apa pun boleh ikut suka korang lah.

Ok kalau korang berminat nak tempah aku boleh recommend kat sis Fazilah ni.. friendly sangat layan masa aku nak buat photocanvas. Yang penting dia sabar ngan permintaan aku yang cerewet ni. Kuikuikui..

Whatsapp sis Fazilah www.wasap.my/0177963747


6 comments:

  1. Woww..nice..letak info info tuhh... Hahaahaha

    ReplyDelete
  2. cutenya, boleh buat kenang-kenangan bila ada photo cantek

    ReplyDelete
  3. comel lak siap ada berat dan panjang masa lahir..

    ReplyDelete
  4. comey sangat gambar firas tu. geram nau tengok pipi bulat tu ^_^

    ReplyDelete
  5. menarik!
    dulu kala pernah nak buat gini tau.
    tapi tu la. gambar kakak-kakak x brape cantik pixels nyer.
    zaman dulu camera kan x brape nak bagus.
    so, tak cantik buat kanvas.
    so, aida buat gambar diorang da besar jer.

    ReplyDelete

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.