Eastlands ~ Rangkaian Produk Sanitizer dan Handwash Untuk Kulit Sensitif

 

Hai semua.. semoga kita semua di dalam keadaan yang baik dan sihat sejahtera selalu. Hari ni korang berbuka puasa apa? Masak sendiri ke atau beli di bazaar ramadhan? Tak kisah la nak masak atau nak beli, apa yang penting bila kita ada keperluan di luar rumah sentiasa lah jaga kebersihan diri terutama di musim pandemik ni. Jangan lupa pakai pelitup muka, jaga jarak, pakai sanitizer dan mencuci tangan dengan kerap.


Sebut pasal sanitizer dan cuci tangan, dari dulu lagi aku dan keluarga memang sentiasa ada stok ni dalam rumah. Sekarang pula dah jadi salah satu keperluan kan. Tapi ada kisah di sebalik aku dan sanitizer ni, kalau pernah baca artikel-artikel yang aku tulis sebelum ni, aku ada masalah kulit sensitif lagi-lagi kat tapak tangan. Jadi kalau aku gunakan sebarangan sanitizer memang rasa pedih sikit kat tapak tangan tu dan jadi kering, gatal-gatal. Jadinya memang aku memilih sikit bab sanitizer ni.

Banyak juga jenis brand sanitizer yang aku dah guna, tapi yang aku suka brand Eastlands ni. Sebab apa aku suka? Sebab utamanya ialah sebab kulit tangan tak jadi kering dan untuk kulit sensitif macam aku memang recommended sangat brand ni.


Memang sentiasa standby sanitizer yang botol besar tu kat rumah. Size kecil pun ada 2 jenis , titik dan spray. Mudah kan. Wipes pun aku standby untuk anak bila nak bawa pergi playground atau mall. Hand wash tu memang sentiasa ada juga.


Ni aku ringkaskan antara kelebihan produk Eastlands ~~

Green Tea with Jojoba Beads Gel Sanitizer

Ianya mengandungi Teh Hijau dan Jojoba Beads yang diformulasikan secara botani ~~

☘️ Sesuai untuk kulit sensitif, 

☘️ Mengurangkan tanda-tanda penuaan, 

☘️ Mengurangkan kerengsaan 

☘️ Melegakan kemerahan, pengelupasan 

☘️ Melembab secara semula jadi sambil menghilangkan bakteria dan bahan pencemar lain di permukaan kulit 

☘️ Mengandungi 75% Alkohol Denat untuk menghilangkan kuman di tangan anda dengan cepat.

☘️ Bahan bebas paraben dan berasal dari bahan semula jadi

☘️ Tetap dilindungi dan bersih dengan selesa tanpa kehadiran bahan kimia berbahaya


Eastlands Hand Sanitizer - NEW LOOK Enhanced Formula 75% Halal Alcohol

 Komposisi unik ekstrak Candlenut menguatkan lagi penghapusan bakteria.

     ☘️Campuran semula jadi dengan Vitamin B & E yang membantu melembapkan kulit.

         ☘️ Mengandungi 70% alkohol denaturasi

             ☘️ Tidak melekit

                 ☘️ Membunuh 99.99% bakteria

                     ☘️ Produk buatan Malaysia dan dihantar dari Malaysia.


Sanitizing Spray enhanced with natural Vitamin B & Candlenut Extract 

Membunuh 99.9% bakteria

☘️ Formulasi pengeringan cepat

☘️ Campuran semula jadi dengan Vitamin B & E

☘️ Diperkaya dengan vitamin kulit untuk membantu melembapkan kulit - menjadikannya lembut, segar, dan bersih.


Soy & Rye Flour Antibacterial Handwash

Sabun Tangan Ph-Neutral Ekologi, mempunyai tindakan ringan dan sesuai untuk penggunaan Harian Yang Kerap. Bau yang wangi, Ringan dan menjadikan tangan berbau segar yang menyenangkan. Formula diperkaya oleh kompleks Vitamin B yang diekstrak melalui Fermentasi Lactobacillus yang meningkatkan kesihatan kulit dengan memperbaiki kulit, anti alergi dan melembapkan kulit

☘️ Formula kelembapan - bertambah & lembut

☘️ Diuji secara Dermatologi

☘️ Membunuh 99.9% bakteria

☘️ Diperkaya dengan Vitamin B Complex - penyelesaian pembaikan kulit sepenuhnya


Malaysia’s First Hyaluronic Acid and Golden Barley Antibacterial Handwash

Eastlands memperkenalkan pencuci tangan pertama di Malaysia yang disuntik dengan Hyaluronic Acid dan Golden Barley, menghidupkan semula dan menghidrat kulit sambil memastikan perlindungan optimum terhadap kuman.

☘️ Formula Kelembapan - Bertambah & Lembut

☘️ Diuji secara Dermatologi

☘️ Membunuh 99.9% bakteria

☘️ Sangat menghidratkan


Aloe Barbadensis Leaf Juice-enriched Sanitizing Wipes with up to 75% alcohol content

Tisu basah berakohol yang membersihkan tangan untuk membantu mengurangkan bakteria pada kulit yang boleh menyebabkan penyakit.

☘️ 75% Ethyl Alkohol (Halal)

☘️ Membunuh 99.99% bakteria

☘️ Bebas paraben

☘️ Bebas wangian

☘️ Diuji secara dermatologi

☘️ Disuntik dengan Aloe Barbadensis Leaf Juice



Kesimpulannya, rangkaian produk Eastlands ⤵️


Bebas paraben

✅ Advanced formula

✅ Diuji secara dermatologi

✅ Made in Malaysia

✅ Animal-cruelty Free




Kalau korang berminat nak dapatkan produk-produk Eastlands boleh klik link di bawah ini ⤵️

Instagram : Eastlands Malaysia

Facebook : Eastlands MY














                     
















2 comments:

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.