Ramuan Terbaik Untuk Kulit Sihat dan Cantik dalam set penjagaan kulit Mediheal Tea Tree Biome

 



Hai korang? Apa khabar? Dalam musim PKP ni kita duduk rumah tapi penjagaan diri jangan diabaikan tau. Bukan penjagaan kesihatan je, kecantikan pun penting. Duduk rumah pun kena cantik-cantik tau. Hehehe.. Macam aku duduk rumah pun memang tak boleh tinggal skincare. Yela usia makin meningkat macam aku ni lagi la kena ambil berat pasal penjagaan kecantikan terutamanya kulit wajah. 


Ok baru ni aku tertarik untuk mencuba produk penjagaan kulit wajah dari Mediheal ni. Aku grab terus one set Mediheal Tea Tree Biome ni yang terdiri daripada 5 rangkaian produk iaitu Tea Tree Biome Blemish Cica Gel Cleanser,  Tea Tree Biome Blemish Cica Pad, Tea Tree Biome Blemish Cica Toner, Tea Tree Biome Blemish Cica Ampoule & Tea Tree Biome Blemish Cica Cream. Nanti aku akan cerita satu persatu di bawah ye.


Apa yang buat aku tertarik awalnya nak mencuba produk skincare ini? Selain daripada adanya nama Tea Tree di situ yang kita tahu memang bagus untuk kulit. Mediheal Tea Tree Biome ni bukan je memberi kesan menenangkan pada kulit, tapi ianya juga menjadikan kulit kelihatan sihat. Yes, bila kulit kelihatan sihat, baru la nampak makin berseri-seri selalu kan. Tak ada la nampak kusam dan tak bermaya. 

Selain itu, ia juga diformulasikan dengan NON-TOXIC dan tanpa bahan berbahaya. TIADA bahan yang menyebabkan kerengsaan dan TIADA bahan yang menyebabkan reaksi alergik pada kulit.  Ujian kerengsaan kulit lengkap

Micro Biome Cica Liposome Capsule mengandungi Penyelesaian Paten di seluruh barisan produk Pokok teh organik yang ditanam. Pembungkusan kertas yang boleh dikitar semula berasaskan tumbuhan mesra alam pilihan terbaik untuk kulit anda. So tak payah ragu-ragu nak guna skincare ni.



Ok jom kita kenali rangkaian produk skincare Mediheal Tea Tree Biome Blemish Cica ni dan cara-cara penggunaan nya ~~ 


Melegakan kulit yang stress dengan ⤵️

Tea Tree Biome Blemish Cica Gel Cleanser 

๐ŸƒTea tree biome complex & Centella asiatica membantu memberikan kesan menenangkan & menyegarkan secara intensif.

๐ŸƒMengandungi 170ppm ekstrak daun pokok Teh organik, yang berasal dari Goheung, Jeollanam-do provence

๐ŸƒMembantu memberikan kesan menenangkan segera. 

๐ŸƒLangkah pertama untuk memiliki kulit yang kelihatan sihat

๐ŸƒMemberikan kemasan yang menyegarkan tanpa rasa berminyak tidak seperti pembersih sub-asid lain

๐ŸƒBoleh digunakan pada kulit sensitif dengan formula sub-asid2nya. PHA

๐ŸƒMenghilangkan keratin secara lembut untuk kulit licin, mengetatkan pori-pori anda untuk 

meningkatkan penyerapan pelembapan

๐ŸƒMembantu mengawal rembesan sebum yang berlebihan dengan paten sebum dan liang pori.

๐ŸƒMembantu memberi kulit licin dengan mengetatkan liang pori.

๐Ÿƒ Ekstrak Centella Asiatica

Mengandungi asiaticoside, Asiatic acid, Madecassic acid, yang membantu menenangkan kulit yang rosak serta melindungi dari faktor persekitaran yang merosakkan


Cara Penggunaan :

 Picit sedikit cleanser gosok sehingga berbuih, urut kulit basah dengan lembut, dan bersihkan dengan air suam.



Tea Tree Biome Blemish Cica Pad

๐ŸƒDiformulasikan dengan Tea tree leaf extract, asiatic pennywort, dan madecassoside, 

๐ŸƒPad berfungsi sebagai toner yang menenangkan dengan pad timbul yang perlahan-lahan menghilangkan sel-sel kulit mati namun memberikan kelembapan untuk kulit yang lembut.70 biji / 170ml

๐Ÿƒ Mengandungi ekstrak daun tea tree organik, berasal dari Goheung, Jeollanam-do provence

๐Ÿƒ Membantu memberikan kesan menenangkan segera. 

๐Ÿƒ Langkah pertama untuk memiliki kulit yang kelihatan sihat

๐Ÿƒ Penyelesaian paten untuk kesan menenangkan, sebum, pori, pelembab yang menyelesaikan pelbagai masalah kulit. 

๐Ÿƒ Tea tree Cica Solution mengandungi asiaticoside, Asiatic acid, Madecassic acid, yang membantu menenangkan kulit yang rosak serta melindungi dari faktor persekitaran yang merosakkan

๐Ÿƒ Mengawal rembesan sebum2 yang berlebihan. LHA, PHA

๐Ÿƒ Komponen larut lemak, LHA, sedikit merawat liang roma bagi mereka yang mengalami masalah kulit

๐Ÿƒ PHA perlahan-lahan menyerap ke dalam kulit dan menghilangkan keratin yang menyekat liang-liang memberikan kulit yang halus dan mulus


Cara Penggunaan :

Letak di bahagian yang diperlukan selama 3-5 minit.

Lap dan ratakan ke tekstur kulit dari dalam ke luar dan tepuk-tepuk perlahan supaya menyerap pada kulit 


Bersihkan kulit anda dengan ⤵️ 

Tea Tree Biome Blemish Cica Toner 

๐Ÿƒ Toner ringan yang diformulasikan dengan ekstrak daun tea tree, centella assiatica dan madecassoside untuk melegakan kulit sensitif dengan cepat. 320ml / 10.8 fl. oz

๐Ÿƒ Mengandungi 22,000ppm ekstrak daun tea tree organik, berasal dari Goheung, Jeollanam-do provence

๐Ÿƒ Membantu memberikan kesan menenangkan segera. 

๐Ÿƒ Langkah pertama untuk memiliki kulit yang kelihatan sihat

๐Ÿƒ Membantu keseimbangan kulit dengan toner sub-asid pH 5.5

๐Ÿƒ Boleh digunakan pada kulit sensitif dengan formula ringan. PHA

๐Ÿƒ Menghilangkan keratin secara lembut untuk kulit licin, mengetatkan pori-pori anda untuk meningkatkan penyerapan pelembapan

๐Ÿƒ Mengandungi ekstrak Daun Aloe Vera dan 3 jenis paten pelembap yang berbeza untuk mengekalkan kelembapan yang tahan lama

๐Ÿƒ Membantu mengawal rembesan sebum yang berlebihan dengan paten sebum dan liang

๐Ÿƒ Membantu memberi kulit licin dengan mengetatkan liang pori. 

๐Ÿƒ Ekstrak Centella Asiatica mengandungi asiaticoside, Asiatic acid, Madecassic acid, yang membantu menenangkan kulit yang rosak serta melindungi dari faktor persekitaran yang merosakkan


Cara penggunaan :

Selepas mencuci muka, basahkan kapas dengan toner dan lap di sepanjang tekstur kulit dari dalam ke luar dan tepuk-tepuk perlahan supaya menyerap pada kulit.


Selamatkan kulit anda dengan ⤵️

Tea Tree Biome Blemish Cica Ampoule 

๐Ÿƒ Tea tree biome complex & centella extract liposome capsule membantu memberikan perawatan yang menenangkan kulit 

๐ŸƒMengandungi 87% ekstrak daun pokok Teh organik, berasal dari Goheung, Jeollanam-do provence

๐Ÿƒ Membantu memberikan kesan yang melegakan dengan cepat

๐Ÿƒ Langkah pertama untuk memiliki kulit yang kelihatan sihat

๐Ÿƒ Penyelesaian paten untuk menenangkan, sebum, pori, kesan pelembab yang menyelesaikan pelbagai masalah kulit2. 4-Terpineol

๐Ÿƒ Mengandungi bahan aktif utama tea tree oil

๐Ÿƒ Mengawal rembesan sebum yang berlebihan

๐Ÿƒ Melindungi kulit dari faktor persekitaran yang merosakkan. Centella Asiatica Extract (Cica Liposome Capsule)

๐Ÿƒ Mengandungi asiaticoside, Asiatic acid, Madecassic acid, yang membantu menenangkan kulit yang rosak dan serta melindungi dari faktor persekitaran yang merosakkan

๐Ÿƒ Liposome : Phospholipid, berlapis dua yang melindungi kulit dari faktor persekitaran yang berbahaya dan meningkatkan bahan aktif untuk diserap ke dalam kulit

๐Ÿƒ Membantu memberikan kulit yang kelihatan sihat dengan Cica Solution


Cara penggunaan :

Selepas toner, letak 2 3 titik ke kulit wajah, ratakan dan biar ia menyerap pada kulit



Tea Tree Biome Blemish Cica Cream 

๐Ÿƒ Krim pelembap yang diformulasikan dengan Tea tree leaf extract, asiatic pennywort dan cica liposome yang dengan cepat membantu menenangkan kulit sensitif sementara microbiome membantu memberikan kulit yang kelihatan sihat.

๐Ÿƒ Mengandungi 50% organic Tea tree leaf extract , berasal dari Goheung, Jeollanam-do provence

๐Ÿƒ Membantu memberikan kesan menenangkan segera. Langkah pertama untuk memiliki kulit yang kelihatan sihat

๐Ÿƒ Penyelesaian paten untuk kesan menenangkan, sebum, pori, pelembab yang menyelesaikan pelbagai masalah kulit. 5 jenis Hyaluronic Acid

๐Ÿƒ Mengandungi bahan aktif utama tea tree oil

๐ŸƒMengawal rembesan sebum yang berlebihan

๐ŸƒMelindungi kulit dari faktor persekitaran yang merosakkan. Centella Asiatica Extract (Cica Liposome Capsule)

๐Ÿƒ Mengandungi asiaticoside, Asiatic acid, Madecassic acid, yang membantu menenangkan kulit yang rosak serta melindungi dari faktor persekitaran yang merosakkan

๐Ÿƒ Liposome : Phospholipid, berlapis dua yang melindungi kulit dari faktor persekitaran yang merosakkan dan meningkatkan bahan aktif untuk diserap ke dalam kulit


Kesemua rangkaian produk Mediheal Tea Tree Biome skincare ini boleh didapati di Guardian Malaysia


Untuk info lanjut boleh usha link di bawah ⤵️

Facebook : MediHeal Malaysia 

Instagram : MediHeal Malaysia Official





















2 comments:

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.