Adakah Produk Kitsui Bahaya?



Hai semua. Semoga sihat dan cantik selalu! Bila sebut pasal cantik, seperti yang kita tahu zaman sekarang ni kan terlalu banyak produk supplement atau minuman untuk kecantikan. Tak kira lah sama ada kecantikan kulit atau untuk mengawal berat badan dan macam-macam lagi la.


Salah satu antara produk yang menjual pelbagai produk minuman untuk kecantikan kulit dan tubuh badan ialah Kitsui. Kalau awak perasan produk Kitsui ni banyak dijual di Watsons dan Guardian.

Sebelum tu mesti kita semua terfikir kan, adakah produk Kitsui ni bahaya? Selamat atau tidak ye untuk consume? Semestinya tidak berbahaya ye awak-awak semua. Kitsui adalah produk jenama tempatan yang telah bertapak di pasaran tempatan 

lebih dari 20 tahun tau. Lama tu. Lagipun kalau produk Kitsui bahaya ianya takkan dijual di kedai drugstore terkenal seperti Watsons dan Guardian.


Untuk meyakinkan lagi, di bawah ni Fiza ada list kan beberapa fakta penting mengenai produk Kitsui :

📎 Semua produk dibawah jenama Kitsui telah melalui dan lulus ujian keselamatan 

dan ujian makmal, malah telah mendapat sijil halal dari kilang bertaraf GMP 

sebelum di pasarkan kepada orang ramai melalui Farmasi Watsons & Guardian 

yg terkemuka di Malaysia . 

📎 Kandungan produk-produk Kitsui terdiri daripada bahan-bahan yang berkualiti 

tinggi dan kaya dengan vitamin dan mineral yang sesuai untuk golongan lelaki 

dan wanita

📎 Makanan tambahan Kitsui bukan ubat-ubatan. Ianya berfungsi untuk memberi 

nutrisi ke atas badan sesorang kerana bahan uatamanya terdiri dari makanan 

harian seperti buah-buahan dan sayur-sayuran.

📎 Jangan risau, semua produk keluaran kitsui adalah bebas dari bahan pengawet, 

gluten, GMO, alergen, antibiotik dan bahan LARANGan yang boleh mengganggu 

hormon dan kesihatan badan. 


Kebetulan fiza pun sekarang sedang consume dua produk dari Kitsui iaitu Korean Whitie Plus Tomato dan Kitsui Bellos Fibre. Umur dah 30an ni mestilah lagi kena usaha lebih jaga penampilan diri kan. Jom teruskan baca review fiza mengenai 2 produk ini.




1. Korean Whitie Plus Tomato

🍅 Antara produk pilihan di Farmasi Watson dan Guardian diseluruh Malaysia

🍅 Makanan tambahan ini diperkaya dengan Vitamin A, C dan zat besi yang mampu 

membantu kulit kusam dan berminyak menjadi lebih segar dan bersih

🍅 Bahan utamanya ialah tomato yang dipanggil raja anti oksida dan di pilih serta di 

labelkan sebagai Superfood oleh Times Magazine

🍅 Selain tomato, ia turut mengandungi Camu-camu yang juga kaya dengan anti 

oksida dan mampu meningkatkan pembetukan kolagen menjadikan kulit lebih 

cerah hanya dalam tempoh 7 hari sahaja

🍅 Jangan risau, Korean Whitie Plus Tomato bebas bahan pengawet, gluten, GMO, 

alergen, antibiotik dan bahan yang boleh mengganggu hormon.


2. Kitsui Bellos Fibre

🍏 Berfungsi untuk mengekalkan kecergasan badan dan membantu masalah pencernaan

🍏 Diperbuat daripada buah Epal, Kiwi, Oren, Avocado, Tomato, Lemon, Nenas dan 

Sena

🍏 Formulasi bahan-bahan ni membantu mengelakkan masalah perut buncit dan 

kegemukan disebabkan kandungan seratnya yang tinggi

🍏 Masalah pencernaan bukan sahaja memberi kesan kepada perubahan fizikal 

malah boleh menguragkan keyakinan diri kerana timbulnya masalah-masalah 

lain seperti bau badan, bau mulut, cepat letih dan tahap metabolism menjadi 

rendah

🍏 Bellos Fibre bukan sahaja berkesan, malah ia tidak mengandungi bahan 

pengawet, pigment, gula tambahan dan mengandungi bahan yang boleh 

mengganggu sistem hormone.

🍏 Berikut ialah bahan utama yang terkandung dalam bellos Fibre

a. Acacia Gum – mengandungi serat prebiotic yang mengekalkan sistem usus 

serta melancarkan sistem penghadaman

b. Apple – Mengandungi Catechin –yang membantu meningkatkan kadar 

metabolism badan

c. Senna mengandungi Sennosides yang membantu merangsang pergerakan 

usus

d. Epal, Kiwi, Oren, Avocado, Tomato, Lemon, Nenas pula buah-buahan yang 

mempunyai kadar serat yang tinggi dan kaya dengan pelbagai vitamin yang 

mengekalkan tahap hidrasi dalam tubuh badan




       KITSUI SACHET vs PRODUK X 



                    X

        KITSUI SACHET 

KESIHATAN

Bakteria boleh masuk selepas buka

Bakteria tidak boleh masuk 

KUALITI

Perlu disimpan setelah dibuka untuk mengelakkan denaturasi

Denaturasi takkan berlaku dengan satu hidangan per sachet

KEMUDAHAN

Sukar dibawa ke mana-mana 

Senang dibawa ke mana-mana 

SEGAR

Label boleh diganti dengan label baru

Penduaan sachet bukanlah prosedur yang mudah

VITAMIN & MINERALS 

Cenderung untuk mendapatkan 'Pengisi' sehingga mencapai berat yang diperlukan 

Komposisi bahan seimbang seperti yang ditentukan




Oleh itu fiza syor kan pilih lah Sachet untuk: 

✔️Kualiti

✔️ Kesenangan

✔️Jaminan



Korang berminat nak cuba sendiri keberkesanan produk Kitsui? 


Jom klik link Shopee kat bawah ni ⤵️

https://shopee.com.my/kitsui.my.hq

KORANG JUGA BOLEH DAPATKAN 12% DISKAUN DENGAN CODE 'KITSKULIT' DI SHOPEE KITSUI MALL. 


More detail boleh klik link website dan semua social media Kitsui ⤵️


Instagram : 

https://instagram.com/kitsuimalaysia


Facebook :

https://www.facebook.com/kitsuimalaysia/


Tik Tok :

https://vt.tiktok.com/ZSJefYjJy/


Shopee : 

https://shopee.com.my/kitsui.my.hq?smtt=0.0.9


Website :

https://kitsui.com.my/










4 comments:

  1. Tak pernah cuba pulak yg di drugstore ni

    ReplyDelete
  2. selalunya produk yang ada dijual di drugstore ni boleh di percayai lah untuk di makan atau di guna. Boleh digunakan tanpa was-was gitu

    ReplyDelete
  3. Rasa memang pernah nampak kat Guardian ni, cuma tak pernahlah beli.. boleh cuba ni, mesti harga pun tak mahal kan..

    ReplyDelete

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.