Review Novel ~ Setulus Janji


         

         Tajuk ~ Setulus Janji
         Penulis ~ Aina Emir
           Terbitan ~ Alaf 21


Sinopsis Dari Novel ~~

Ilham dan Insyirah, dua beradik angkat yang membesar bersama bagai abang dan adik. Tanpa diduga, ada rindu yang bertamu di hati mereka. Dalam diam, masing-masing menyimpan rasa. Cinta, kasih dan rindu mereka bersatu menjadi tugu. Namun, Ilham atau Insyirah tidak berani bersuara. Bimbang kasih yang hadir, hanya bertepuk sebelah tangan.

Bertahun-tahun mereka memendam rasa. Ilham hanya memandang dari jauh meleraikan resah. Insyirah pula menyulam gelisah di tabir mimpi. Mengapa tidak berterus terang? Adakah mereka takut pada jawapan YA atau TIDAK sedangkan cinta harus dilafazkan dengan kata-kata!

Dugaan datang bila Aiman berjaya mendekati impian Insyirah. Ilham yang tersilap menduga, bertindak mengikat Juwita sebagai tunangannya. Mereka berpura-pura menerima orang lain sedangkan hati tidak benar-benar rela. Hanya bulan dan bintang yang setia mendengar rintihan mereka.

Cinta yang hampir terhumban, kembali marak menyala. Keajaiban ALLAH, akhirnya menyatukan Ilham dan Insyirah sebagai suami isteri. Begitulah setulus janji dua kekasih yang pernah terluka dan dilukai, agar pengalaman di masa silam dijadikan kenangan.

                     🌼🌼🌼


🎭 Lagi novel dari Aina Emir. Dolu2 novel-novel Aina Emir memang semuanya make me 😭😭😭
tapi still syok nak baca banyak kali. Novel ni pun mengajar korang betapa pentingnya sesebuah kepercayaan itu. Bukan kepercayaan kepada pasangan je, tapi kepercayaan pada diri sendiri juga. Dan pentingnya berkongsi masalah dengan pasangan kita. Bila kita pendam then terbongkar boleh jadi macam-macam masalah lain pula dan menyebabkan pasangan kita akan berburuk sangka. Point nya apa jua keadaan pun sentiasa jaga kejujuran dengan pasangan korang okay 👌👌

No comments

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. [https://faizzahamir.blogspot.com/] does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information.

Thank You.